Beek

Seizoen BFC gaat uit als een nachtkaars

Print
Seizoen BFC gaat uit als een nachtkaars

De handbalsters van BFC tijdens een training in betere tijden. Afbeelding: annnemiek mommers

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Het hele seizoen koersten de handbalsters van SouthernHill/BFC af op promotie naar de eredivisie. Op doelsaldo werd de Beekse ploeg derde en dus veroordeeld tot het spelen van nacompetitie, maar die gaat vanwege het coronavirus

„Laten we voorop stellen dat de beslissing van de bond te begrijpen is en er op dit moment ergere zaken in de wereld zijn”, relativeert handbalster Balou Stassen de misgelopen kans op promotie naar de eredivisie. De 24-jarige middenopbouwster van BFC baalt ontzettend, net als haar teamgenoten en trainster Karin Damoiseaux.

Het Nederlands Handbal Verbond besloot eind maart om alle competities te beëindigen, geen kampioenen uit te roepen en geen promoties en degradaties te laten plaatsvinden. Enkele dagen later kwam de bond wat betreft de eerste divisie terug op dat besluit. Kwiek en Fortissimo mochten alsnog promoveren naar de eredivisie. „Dat was een hele aparte situatie”, drukt Damoiseaux zich voorzichtig uit. „Want er was voorafgaand aan het seizoen al bekend dat de eredivisie uitgebreid zou worden van tien naar twaalf teams. Dat ze die twee teams dagen in onzekerheid lieten, was heel sneu. Ik snap dat ze ergens een lijn moeten treken, maar bij ons was de competitie gespeeld. Alleen pakte het voor ons allemaal net verkeerd uit en is het is zuur dat het seizoen als een nachtkaarsje uitgaat.” Stassen: „We zouden samen met vier andere teams nacompetitie gaan spelen. Als nummer drie stonden we acht punten los en waren vol vertrouwen over een goede afloop. We hebben een heel jaar keihard getraind, handbal is onze passie en we wilden dolgraag naar de eredivisie.”

BFC heeft bij de bond een verzoek ingediend om alsnog te kunnen promoveren als een hoger geklasseerd team zich terugtrekt. Damoiseaux: „Dat was de eerste vraag die mijn speelsters in de groepsapp stelden: ‘dat gaat het bestuur wel doen he?’” Inmiddels is het verzoek ingediend en is het afwachten. Op het moment dat de bond besloot de competities stil te leggen, kwam het bericht dat eredivisionist Voorwaarts begrotingsproblemen heeft. De toekomst van het team in de eredivisie is onzeker. Stassen: „Dat biedt voor ons hoop als zij zich terugtrekken, maar er is geen pijl op te trekken. We moeten afwachten en fit blijven. In augustus zijn we super gemotiveerd.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen