Negeren coronamaatregelen: dertien boetes in Venlo en feest beëindigd in Weert

Print
Negeren coronamaatregelen: dertien boetes in Venlo en feest beëindigd in Weert

Afbeelding: ANP XTRA

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Reuver -

De politie heeft zondag in Venlo dertien boetes uitgeschreven voor mensen die zich niet aan de coronamaatregelen van het kabinet hielden. Ook werd zaterdag een feest in Weert beëindigd.

Volgens de politie werden vooral jongeren zondag op de bon geslingerd. Vooral bij het Wassumpark in Blerick, aan de Maaskade en bij het pontje in Reuver werden de regels niet nageleefd. ‘Vooral jeugdigen zijn zich waarschijnlijk nog niet zo bewust van de noodzaak. Hopen dat dit repressief optreden uiteindelijk toch de doorslag zal geven’, schrijft de politie op Facebook. Op andere plekken kregen mensen een waarschuwing.

Sinds de verscherpte maatregelen mag de politie bekeuringen uitschrijven aan groepen van drie of meer personen die minder dan 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Volgens de politie is die boete 95 euro voor 12- tot en met 17-jarigen en voor 18 jaar en ouder is het 390 euro.

Ook mag de politie ingrijpen om feesten bij mensen thuis te beëindigen. Dat gebeurde zaterdag in Weert, meldt de politie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →