Oud-pastoor Penders van Wijlre viert honderdste verjaardag

Print
Oud-pastoor Penders van Wijlre viert honderdste verjaardag

Oud-pastoor Penders met bisschop Smeets (links) en deken Bronneberg van Gulpen. Afbeelding: bisdom Roermond

Wijlre / Holthees / Banholt / Huls -

Oud-pastoor Frans Penders van Wijlre, Banholt en Huls viert vandaag in zorgcentrum Dr. Ackenshuis in Gulpen zijn honderdste verjaardag.

De emeritus-pastoor is bovendien op de kop af 74 jaar priester. Volgend jaar hoopt hij zijn 75-jarig jubileum te vieren. Hij is daarmee de oudste priester van het bisdom Roermond.

Bouwpastoor

Penders was na zijn priesterwijding in 1946 twintig jaar docent aan het kleinseminarie van Rolduc. Daarna werd hij benoemd tot bouwpastoor in de Simpelveldse wijk Huls. In 1966 kwam hij naar de Sint-Gerlachusparochie in Banholt, en in 1972 werd hij overgeplaatst naar de Sint-Gertrudisparochie in Wijlre. Daar bleef hij tot aan zijn emeritaat in 1985.

Bisschop

Oud-pastoor Penders woont tegenwoordig in het Dr. Ackenshuis in Gulpen. Daar wordt zijn honderdste verjaardag vandaag op bescheiden wijze gevierd. Bisschop Harrie Smeets van Roermond heeft hem schriftelijk gefeliciteerd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen