Tot het weekend volop lenteweer, Pasen wordt frisser

Print
Tot het weekend volop lenteweer, Pasen wordt frisser

Lente. Afbeelding: Shutterstock

Volop lenteweer deze week. In Limburg wordt het maandag warmer dan 20 graden.

De warme temperaturen houden aan tot en met vrijdag, zegt meteoroloog Lennert Eijke van Weerplaza. ,,Vanaf woensdag kunnen we gerust spreken van warme dagen. Het is nog een beetje de vraag of vandaag al de eerste landelijke warme dag van 2020 zal zijn.” Voor een officiële warme dag moet de grens van 20 graden in De Bilt worden bereikt.

Lees ook: Warmste 5 april ooit gemeten in Nederland

Eijke denkt niet dat er deze week nog landelijke dagrecords worden gebroken. ,,Die records staan vrij scherp. Dan zou het kwik woensdag de 23,4 graden in De Bilt moeten passeren.”

Deze tweede week van april zal vooral opvallen dat het ‘s nachts een stuk minder fris is. ,,Vorige week kregen we nog te maken met strenge vorst”, vertelt Eijke. ,,Die vrieskou was vrij uniek voor de tijd van het jaar. Fruittelers moesten hun gewassen besproeien, zodat het vormende ijslaagje de knoppen van fruitbomen zou beschermen.”

De weerman meldt dat de temperaturen nu ‘s nachts ruimschoots boven nul blijven. ,,Maandagnacht kan er lokaal in het land mist of nevel ontstaan. Die mist kan morgenochtend lokaal nog steeds het geval zijn. Maar morgenmiddag verwacht ik zonnig en droog weer.”

Paasweekend

Richting het paasweekend zal een kleine weersomslag ontstaan. Zaterdag zijn de temperaturen nog zacht, maar daarna komt er langzaam afkoeling aan. ,,Het lijkt erop”, zegt de meteoroloog met een slag om de arm ,,dat het dat weekend een stuk frisser wordt.” Maar het is nog te vroeg om precies te zijn.

De gemiddelde temperatuur in Nederland tijdens Pasen ligt rond de 12 graden. Aankomende paasdagen zullen de temperaturen waarschijnlijk rond de 15 graden liggen. Tweede paasdag kan het positiever, of juist koeler uitpakken. ,,Hoe dan ook gaat het met Pasen kouder zijn dan komende dagen.”

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen