RIVM: 101 sterfgevallen en 260 nieuwe ziekenhuisopnames

Print
RIVM: 101 sterfgevallen en 260 nieuwe ziekenhuisopnames

In een laboratorium wordt getest op het coronavirus. Afbeelding: ANP

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat er sinds zondag 101 nieuwe sterfgevallen door toedoen van het coronavirus zijn geregistreerd. Er kwamen 260 meldingen van nieuwe ziekenhuisopnames binnen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg met 952.

Met de jongste cijfers komt het dodental in ons land op 1.867 en het totaal aantal ziekenhuisopnames op 7.135. Een aantal van hen heeft het ziekenhuis inmiddels weer verlaten. Zondag werden er door het RIVM 115 doden en 253 ziekenhuisopnames gemeld, waarmee het sterftecijfer maandag opnieuw lager ligt.

Live kaart: Bekijk hier het aantal besmettingen van het coronavirus in Limburg en de wereld

Vertraging

Het aantal positief geteste patiënten staat nu op 18.803. Dat is een stijging van 952 personen ten opzichte van zondag en opnieuw minder dan de dagen ervoor. Het RIVM benadrukt dat de cijfers het afgelopen etmaal zijn binnengekomen, maar dat er vertraging tussen het moment van opname of overlijden zit en de rapportage.

Uit de dagcijfers van het RIVM is daarom niet een eenduidige conclusie te trekken, maar het RIVM spreekt op basis van de registraties sinds 24 maart van een ‘afvlakking’. De effecten van de door het kabinet getroffen maatregelen, om de verspreiding af te remmen, zouden daaraan ten grondslag liggen.

Lees ook: Kan ik ziek worden als ik oppervlakken aanraak? En andere vragen over corona

Lange adem

Om de verspreiding van het virus te blijven vertragen, is een lange adem nodig klonk het eerder. Daarom is het belangrijk dat iedereen de maatregels blijft opvolgen, schrijft het RIVM. De regels die het kabinet opstelde gelden tot 28 april. Scholen en eet- en drinkgelegenheden blijven zeker tot die datum dicht.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen