Bibliotheken lanceren ThuisBieb-app, honderd gratis e-books

Print
Bibliotheken lanceren ThuisBieb-app, honderd gratis e-books

Gratis boeken lenen vanuit de luie stoel. Afbeelding: Getty Images/Westend61

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch -

De Limburgse bibliotheken bieden online honderd gratis luisterboeken aan via de ThuisBieb-app, die maandag landelijk is gelanceerd.

Hiermee willen de bibliotheken iedereen die thuis zit als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, extra leesvoer bieden. De e-books zijn ook beschikbaar voor niet-leden. De ThuisBieb sluit aan bij eerdere initiatieven om mensen te wijzen op het online aanbod van de bibliotheek. Samen met de CPNB werd naar aanleiding van de coronacrisis de campagne #ikleesthuis gestart en in de LuisterBieb, de app voor luisterboeken, zijn ruim honderd extra titels toegevoegd. Het aantal bezoekers van de online bibliotheek is sinds de start van de campagne meer dan verdrievoudigd, het aantal uitleningen is ruimschoots verdubbeld.

De ThuisBieb blijft in elk geval tot 10 mei open. De app voor iOS is beschikbaar in de App Store; de verwachting is dat de app voor Android binnenkort wordt aangeboden via Google Play. Zaterdag 11 april verschijnt in De Limburger een paginagrote advertentie, waarin de provinciale bibliotheken uitleg geven over hun online diensten vertellen. Het aanbod van digitale lectuur omvat ruim 28.000 e-books en 4.000 luisterboeken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen