Bibliotheken bieden gratis online luisterboeken aan

Print
Bibliotheken bieden gratis online luisterboeken aan

Afbeelding: Getty Images/Westend61

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout -

De Nederlandse bibliotheken bieden online honderd gratis luisterboeken aan via de ThuisBieb-app die maandagmiddag is gelanceerd. Hiermee willen de bibliotheken iedereen die thuis zit als gevolg van de uitbraak van het coronavirus extra leesvoer bieden.

De e-books zijn ook beschikbaar voor niet-leden. De ThuisBieb sluit aan bij eerdere initiatieven om mensen te wijzen op het online aanbod van de bibliotheek. Samen met de CPNB werd naar aanleiding van de coronacrisis de campagne #ikleesthuis gestart en in de LuisterBieb, de app voor luisterboeken, zijn ruim honderd extra titels toegevoegd. Het aantal bezoekers van de online bibliotheek is sinds de start van de campagne meer dan verdrievoudigd, het aantal uitleningen is ruimschoots verdubbeld.

De ThuisBieb blijft in elk geval tot 10 mei open. De app voor iOS is beschikbaar in de App Store; de verwachting is dat de app voor Android binnenkort wordt aangeboden via Google Play. Zaterdag 11 april verschijnt in De Limburger een paginagrote advertentie, waarin de provinciale bibliotheken uitleg geven over hun online diensten vertellen. Het aanbod van digitale lectuur omvat ruim 28.000 e-books en 4.000 luisterboeken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →