Horeca in Horster dorpen mag vijf tot vijftien dagen lawaai maken

Print
Horeca in Horster dorpen mag vijf tot vijftien dagen lawaai maken

Tijdens de kermis mag in Horst overal meer lawaai worden gemaakt. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De horeca in de zestien dorpskernen van de gemeente Horst aan de Maas mag dit jaar tussen de vijf en de vijftien dagen meer lawaai maken dan op andere dagen.

Oud en nieuw, gekke maondaag, carnaval en de plaatselijke kermis. Dat zijn de dagen waarop de horeca in de zestien dorpen van de gemeente Horst aan de Maas meer lawaai mag produceren dan anders. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders bepaald.

Deze regeling komt erop neer dat de horeca rondom het Wilhelminaplein en het Lambertusplein in Horst dit jaar in totaal vijftien dagen het volume mag opschroeven. Nergens anders in de gemeente mag de horeca vaker het geluid wat meer open zetten. Dat komt, doordat er in Horst twee keer per jaar een kermis neerstrijkt. In de overige dorpen zijn oud en nieuw, kermis en carnaval goed voor negen dagen.

Grubbenvorst en Lottum krijgen daar nog een dagje bij vanwege de gekke maondaag. Omdat Griendtsveen en Evertsoord geen eigen kermis hebben, hoeft de horeca daar ook geen extra dagen met meer geluid. Vandaar dat de teller hier blijft steken op vijf dagen voor carnaval en oud en nieuw.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen