Afvlakking ziekenhuisopnames nu ook in Limburg

Print
Afvlakking ziekenhuisopnames nu ook in Limburg

Afbeelding: ANP

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Maastricht / Itteren / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt -

De landelijke afvlakking van het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis wordt opgenomen, valt nu ook in Limburg waar te nemen. In Limburg steeg het aantal ziekenhuisopnames met 58, dat zijn er slechts twee meer dan de dag ervoor. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het RIVM.

Live kaart: Bekijk hier het aantal besmettingen van het coronavirus in Limburg en de wereld

Landelijk zijn er vandaag 260 coronapatiënten extra gehospitaliseerd. Omdat dit slechts zeven meer is dan een dag eerder, houdt de afvlakking van de groeicurve aan. Het aantal doden als gevolg van het coronavirus in Nederland is met 101 gestegen naar 1867. De vorige stijging was met 115 overlijdens sterker.

Peel en Maas

De meeste nieuwe ziekenhuisopnames in Limburg komen uit de gemeente Venlo, waar tien inwoners met corona moesten worden opgenomen. In Maastricht is de toename zeven patiënten en in Eijsden-Margraten vier.

In totaal liggen er nu 1060 Limburgers met corona in een ziekenhuis. Een dag eerder bedroeg dat aantal 1002, en zaterdag 946. Ook het totaal aantal besmettingen is aan het afvlakken. De stijging bedroeg de laatste dag 107 tegenover 142 de dag daarvoor. Maar dit aantal is niet representatief omdat niet iedereen wordt getest.

Peel en Maas blijft de grootste coronadichtheid van heel Nederland houden. Uit geen enkele andere gemeente liggen zo veel coronapatiënten per 100.000 inwoners in het ziekenhuis. De groei is hier echter gestopt, er is de laatste dag niemand uit Peel en Maas meer opgenomen. Datzelfde geldt voor Nederweert en Leudal, waar de coronadichtheid relatief hoog is.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →