Van drugssmokkel verdachte Limburgse militair blijft in de cel

Print
Van drugssmokkel verdachte Limburgse militair blijft in de cel

Volgens het Openbaar Ministerie was de 72 kilo cocaïne in een container op marinebasis Parera verpakt in plunjebalen. Afbeelding: Getty Images

Helden -

De militair uit Helden die 72 kilo cocaïne uit Curaçao naar Nederland zou hebben willen smokkelen, blijft in de cel. Dat heeft de militaire rechtbank in Arnhem maandag beslist.

De rechters hadden zich nog eens over de zaak gebogen nadat de ontkennende Ruben V. (34) met een ontlastend verhaal op de proppen kwam. Een medegevangene zou hebben beweerd dat hij wist wie de echte daders waren. Deze man is onlangs als getuige gehoord. Hij zei bij de rechter-commissaris dat hij nooit aan Ruben V. had verteld dat hij zou weten van wie de drugs waren en dat V. dus onschuldig vastzat.

Lees ook: Getuige drugszaak Heldense militair ging met elf kilo coke aan boord van marineschip

De militaire kamer wees daarom het verzoek van advocaat Feride Tosunj om de voorlopige hechtenis van Ruben V. op te heffen of te schorsen af. De raadsvrouw zei maandag dat ze in beroep gaat tegen de beslissing van de rechters. “Er zijn nul vermoedens van schuld tegen mijn cliënt. Het is nu mooi geweest.”

Het belangrijkste bewijs van het Openbaar Ministerie tegen V. is zijn DNA dat zou zijn aangetroffen in een tas waarin de 72 kilo cocaïne, met een straatwaarde van 2,5 miljoen euro, verpakt was. De drugs werden eind juni 2019 onderschept in containers met plunjebalen op marinebasis Parera in Curaçao.

Het proces wordt aangehouden tot 29 juni voor een pro-formazitting. Inhoudelijk zal de zaak vooralsnog worden behandeld op maandag 20 juli.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen