Openluchtconcert Hertelikke aovend vervalt door coronavirus

Print
Openluchtconcert Hertelikke aovend vervalt door coronavirus

Het concert wordt telkens voorafgegaan door een driegangendiner. Afbeelding: Karin Vermeulen

Blerick -

Drumfanfare Blerickse Herten heeft de Hertelikke Aovend voor 2020 geannuleerd vanwege het coronavirus.

Het openluchtconcert, met vooraf een driegangendiner, in het centrum van Blerick zou op 11 juli voor de vierde keer plaatsvinden. Vorig jaar viel het zomerse muziekfestijn door hevige regenval grotendeels in het water. Dat maakt het extra zuur om er nu een streep door te zetten, zegt voorzitter Marc Nefkens. „Maar we hebben geen ander keus. De muzikale voorbereidingen liggen nu al bijna vijf weken stil en tot in ieder geval het einde van deze maand mogen we niet repeteren. Het is daardoor niet mogelijk om over drie maanden een representatief programma te brengen.”

Ook organisatorische begint het volgens hem flink te knellen. “Daarnaast hebben de lokale ondernemers die ons steunen, het erg lastig”, aldus Nefkens.

De vierde editie is verplaatst naar zaterdag 10 juli.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen