Feyenoord krijgt weer boetes van UEFA

Print
Feyenoord krijgt weer boetes van UEFA

Afbeelding: Getty Images

Feyenoord heeft drie boetes van in totaal ruim 30.000 euro gekregen van de Europese voetbalbond UEFA. De Rotterdamse club moet betalen vanwege ongeregeldheden op de tribunes.

Ruim de helft van de totale boete, 18.000 euro, is omdat fans eind november tijdens de thuiswedstrijd tegen Rangers FC de trappen in De Kuip blokkeerden. De UEFA let daar streng op. Ook moet Feyenoord 4250 euro betalen omdat er vuurwerk werd afgestoken in het stadion. Het duel met de Schotse club eindigde in 2-2.

Enkele weken later vloog Feyenoord uit de Europa League door een nederlaag bij FC Porto (3-2). Omdat Rotterdamse fans toen vernielingen aanbrachten in het stadion van de Portugese club, kreeg Feyenoord een boete van 8000 euro. De club moet ook de schade vergoeden. In eerste instantie mocht Feyenoord helemaal geen fans meenemen naar Porto, maar op het laatste moment werd die maatregel omgezet in een voorwaardelijke straf.

Eerder dit seizoen kreeg Feyenoord al een boete van 36.000 euro vanwege ongeregeldheden tijdens het duel met Young Boys.

Kijk hier naar de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #32. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen