Eerste eikenprocessierupsen gesignaleerd in Sittard

Print
Eerste eikenprocessierupsen gesignaleerd in Sittard

Afbeelding: Joost van Roosmalen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De eerste eikenprocessierupsen van het jaar in de Westelijke Mijnstreek zijn gesignaleerd in Sittard. Dat meldt Jules Sondeijker, die de bestrijding in negen Zuid-Limburgse gemeenten coördineert.

Dat betekent dat de bestrijding van de rups kan beginnen. Sondeijker stelt dat het een normaal moment is voor het uitkomen van de eieren. De rups zit in 80 tot 90 procent van alle eiken in Sittard-Geleen. Naar verwachting zal de overlast van de rups beginnen tussen 14 en 22 mei, als de vervelling van de rups in het vierde stadium is en de brandhaartjes vrijkomen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen