Tijdelijke opslagplek voor Maximina in voormalige kazerne Swalmen

Print
Tijdelijke opslagplek voor Maximina in voormalige kazerne Swalmen

Taalles bij Moedercentrum Maximina. Afbeelding: John Peters

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Meubels en andere spullen van Maximina in de Roermondse wijk Donderberg hoeven niet meer onder buiten opgeslagen te worden. Het moedercentrum heeft een tijdelijke opslagruimte in de oude brandweerkazerne in Swalmen.

Maximina is in de Donderberg uit haar jasje gegroeid. Het moedercentrum week daarom deels uit naar het belendende pand waarin de Turkse stichting Dernek zetelt. Onenigheid over de vergoeding maakte daar een eind aan, waardoor Maximina zich genoodzaakt zag spullen buiten onder zeil op te slaan en taallessen te geven in een tuinhuisje.

Voor de opslag kan het vrouwencentrum vooralsnog in de voormalige brandweerkazerne in Swalmen terecht, waar ook Koninklijke Harmonie St. Caecilia spullen voor rommelmarkten opslaat en sorteert. De overeenkomst geldt tot eind augustus, aangezien de kazerne op de nominatie staat voor verkoop. Er loopt momenteel een onderzoek naar een nieuwe locatie voor het moedercentrum.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen