Man voor rechter die geen afstand hield in wachtrij McDonald’s en hoestte naar agenten

Print
Man voor rechter die geen afstand hield in wachtrij McDonald’s en hoestte naar agenten

Afbeelding: ANP

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Een 47-jarige man uit Koningsbosch moet zich dinsdag in een supersnelrechtszitting verantwoorden voor het in het gezicht hoesten en blazen van agenten in Echt.

Het incident deed zich zaterdagavond rond negen uur voor bij de McDonalds aan de Zuiderpoort in Echt. Het personeel van het afhaalrestaurant had de politie gebeld omdat de man bonje aan het maken was over de verplichte pinbetaling. Hij wilde per se contant afrekenen.

Ter plekke wezen de politiemensen de man erop dat hij 1,5 meter afstand van andere mensen moest houden en dat hij niet meer in de auto mocht stappen. Hij zou zichtbaar dronken zijn. De man ging verbaal fel tegen de politiemensen in waarbij hij ze in het gezicht hoestte en blies. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

De zaak tegen hem is de vierde supersnelrechtzaak in Limburg. De politierechter in Roermond legde eerder voor incidenten in Maastricht, Horst en Landgraaf de daders onvoorwaardelijke celstraffen op. Zij moeten de gedupeerden ook een schadevergoeding betalen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen