Opening Kasteeltuinen Arcen opnieuw uitgesteld

Print
Opening Kasteeltuinen Arcen opnieuw uitgesteld

Wanneer het park open gaat, is nog onduidelijk. Afbeelding: Kasteeltuinen Arcen

Arcen -

Kasteeltuinen Arcen gaat vrijdag niet open. Nadat de seizoensstart eerder op 1 april werd gecanceld, is de opening opnieuw uitgesteld.

Stichting het Limburgs Landschap liet dit maandag weten via de website. Kasteeltuinen zou op Goede Vrijdag de poorten openen, maar dat gaat niet door. Vorige maand werd al bekend gemaakt dat verschillende publieksevenementen in het voorjaar als gevolg van de coronacrisis zijn geschrapt, waaronder het jaarlijkse Ridderspektakel met Pasen.

In de afgelopen maanden is een nieuw pad aangelegd door een historisch gedeelte van het park. Dit Metternich-pad voert langs een groep van tien eeuwenoude rode beuken en de Mammoetboom die in de tweede helft van de negentiende eeuw zijn geplant. Verder is de water- en beeldentuin heringericht. Dit seizoen is er werk te zien van de Belgische kunstenaar William Sweetlove (1949), die pop-art maakt met een sociaal-kritisch karakter.

Wanneer het park open gaat, is nog onduidelijk. De huidige situatie maakt het volgens de directie moeilijk om een datum te prikken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen