Festival Conincx Pop in Elsloo afgelast

Print
Festival Conincx Pop in Elsloo afgelast

Afbeelding: Ermindo Armino

Elsloo -

De organisatie van Conincx Pop in Elsloo heeft bekendgemaakt dat het festival dit jaar niet doorgaat. Na uitvoerig overleg is er een streep gezet door de 38ste editie.

„Gezien de situatie waarin de wereld op dit ogenblik verkeerd en de onzekerheid over situatie in juli, kunnen we als festivalorganisatie nu enkel een beleid voeren dat risico beperkend is. Met pijn in ons hart hebben we daarom gekozen om de geplande editie van 4 juli aanstaande te verzetten. Onze line-up was rond, we stonden op het punt van publicatie. Waar tourschema’s het mogelijk maken, gaan we zo veel mogelijk proberen de artiesten naar volgend jaar te zetten”, aldus voorzitter Marcel Koenen.

Verantwoordelijkheid

„We zijn als gratis festival volledig afhankelijk van sponsoring en horecaomzet”, vervolgt Koenen. „Op dit moment vinden we het ongepast om onze relaties om sponsoring te vragen, terwijl de economie nagenoeg op slot zit. Conincx Pop gaat verder, al is het met een gedwongen pauze.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen