Voormalig Atlético én Real Madrid-trainer Antic overleden

Print
Voormalig Atlético én Real Madrid-trainer Antic overleden

Radomir Antic, uiterst rechts, als bondscoach van Servië in 2010. Afbeelding: AFP

Oud-trainer Radomir Antic is overleden. Hij maakte vooral furore als trainer van Atlético Madrid. De Serviër is 71 jaar oud geworden.

Antic was in het verleden zowel trainer van FC Barcelona, Real Madrid als Atlético Madrid. Met laatstgenoemde won hij de dubbel in het seizoen 1995/1996. Antic kende zijn glorietijden bij Atlético, waar hij van 1995 tot 2000 trainer was. In het verleden coachte hij ook Real Madrid (1991-1992), in 2003 was hij een jaar trainer van FC Barcelona. Ook had de Serviër als trainer een verleden bij Real Zaragoza, Real Oviedo (tweemaal) en Celta Vigo. Van 2008 tot 2010 was hij bondscoach van Servië en de laatste jaren van zijn trainerscarrière spendeerde hij in China.

Als voetballer kwam de voormalig verdediger lange tijd uit voor Partizan Belgrado. Zijn buitenlandse spelersloopbaan gidste hem langs Fenerbahçe, Real Zaragoza en Luton Town.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen