Leudal gaat onbenutte bouwtitels na twee jaar afpakken om meer controle te krijgen over woningbouw

Print
Leudal gaat onbenutte bouwtitels na twee jaar afpakken om meer controle te krijgen over woningbouw

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP XTRA

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen -

Als een woningbouwer binnen twee jaar niet is begonnen met bouwen, gaat de gemeente Leudal de bouwtitel afnemen. De aangekondigde maatregel wordt vanaf 13 maart 2021 ingevoerd.

Zo hoopt Leudal meer controle te krijgen op het aantal en soort woningbouwplannen in de gemeente. Dat is nodig om in de toekomst beter te kunnen voldoen aan de vraag naar (huur)woningen voor ouderen en starters.

Koopwoningen

In 2019 werden in Leudal 133 woningen gebouwd. Het overgrote deel daarvan (118) betrof een koophuis. Het aandeel koopwoningen moet de komende jaren juist minder worden, aldus wethouder Arno Walraven. Maar om meer regie te kunnen krijgen op het soort woningbouw, moet eerst het aantal plannen flink worden teruggeschroefd. De maatregel om onbenutte bouwtitels (130 op 1 januari 2020) na twee jaar te laten vervallen, moet hieraan bijdragen, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe initiatieven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen