Touringcar met 38 inzittenden van de weg geplukt: arbeiders te dicht op elkaar

Print
Touringcar met 38 inzittenden van de weg geplukt: arbeiders te dicht op elkaar

Afbeelding: Wijkteam Politie Blerick/Facebook

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Een touringcar met 38 arbeiders is maandag door handhavers van de gemeente Venlo van de weg geplukt.

In het voertuig zaten teveel arbeiders, waardoor er geen 1,5 meter afstand gehouden. Alle inzittenden hebben een bekeuring gekregen van 399 euro.

„Het is goed dat de politie dit gedaan heeft. Laat dit een helder en duidelijk signaal zijn aan het bedrijf dat meerdere keren is gewaarschuwd, maar geen actie heeft ondernomen. Onacceptabel. Het is ook een signaal aan de werknemers die ook een eigen verantwoordelijkheid hierin hebben. We gaan het scherp in de gaten houden. Zeker als het gaat om het vervoer van internationale werknemers. Bedrijven moeten maatregelen nemen. Daar is geen twijfel over mogelijk”, meldt Antoin Scholten, burgemeester van Venlo en voorzitter van Veiligheidsregio Noord-Limburg in een reactie.

Een woordvoerder van de politie kon maandagavond geen nadere informatie geven over de herkomst van het bedrijf.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen