Touringcar met 38 inzittenden van de weg geplukt: arbeiders te dicht op elkaar

Print
Touringcar met 38 inzittenden van de weg geplukt: arbeiders te dicht op elkaar

Afbeelding: Wijkteam Politie Blerick/Facebook

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Een touringcar met 38 arbeiders is maandag door handhavers van de gemeente Venlo van de weg geplukt.

In het voertuig zaten teveel arbeiders, waardoor er geen 1,5 meter afstand gehouden. Alle inzittenden hebben een bekeuring gekregen van 399 euro.

„Het is goed dat de politie dit gedaan heeft. Laat dit een helder en duidelijk signaal zijn aan het bedrijf dat meerdere keren is gewaarschuwd, maar geen actie heeft ondernomen. Onacceptabel. Het is ook een signaal aan de werknemers die ook een eigen verantwoordelijkheid hierin hebben. We gaan het scherp in de gaten houden. Zeker als het gaat om het vervoer van internationale werknemers. Bedrijven moeten maatregelen nemen. Daar is geen twijfel over mogelijk”, meldt Antoin Scholten, burgemeester van Venlo en voorzitter van Veiligheidsregio Noord-Limburg in een reactie.

Een woordvoerder van de politie kon maandagavond geen nadere informatie geven over de herkomst van het bedrijf.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen