Zomerparkfeest, ‘net als vastelaovend een oer-Venloos feest’, mag Boerebroélof 2021 organiseren

Print
Zomerparkfeest, ‘net als vastelaovend een oer-Venloos feest’, mag Boerebroélof 2021 organiseren

Lex Uiting, vorig jaar op het Zomerparkfeest. Lé Giesen Afbeelding: Lé Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De Stichting Zomerparkfeest mag volgend jaar de Boerebroélof in Venlo organiseren.

Het bestuur van Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus heeft dat maandagavond bekendgemaakt. Het Zomerparkfeest neemt daarmee het stokje over van de Herungerstraat. Ieder jaar gunt Jocus een andere vereniging, instelling of bedrijf de eer de bruiloft te organiseren, een meer dan honderdjarige traditie in Venlo. Jocus zegt zich bewust te zijn dat weinig Venlonaren op dit moment bezig zijn met vastelaovend. „Er zijn zorgen, klein en groot. Want het coronavirus laat ook ons stedje van lol en plezeer niet ongemoeid. Maar in de verwachting en hoop dat ook deze duistere periode voorbij zal gaan, is het belangrijk om ook een zonnig perspectief op de toekomst te houden,” meldt Jocus-voorzitter en vorst Roel Versleijen.

Zomerparkfeest, ‘net als vastelaovend een oer-Venloos feest’, mag Boerebroélof 2021 organiseren
Het boerenpaar 2019 Foto: ,Mara van den Oetelaar

Hij noemt het Zomerparkfeest net als de vastelaovend een oer-Venloos feest dat vrijwel geheel gedraaid wordt dankzij vrijwilligers. Afgelopen editie maar liefst duizend. „De vrijwilligers vormen een geöliede eenheid, echte Parcoholics, die zich als boeren en boerinnen gaan inzetten om de boerenbruiloft tot een grandioos succes te maken,” weet Versleijen. De Boerebroélof 2021 wordt in Venlo gevierd op vastelaovesdinsdag, 16 februari.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →