Zomerparkfeest, ‘net als vastelaovend een oer-Venloos feest’, mag Boerebroélof 2021 organiseren

Print
Zomerparkfeest, ‘net als vastelaovend een oer-Venloos feest’, mag Boerebroélof 2021 organiseren

Lex Uiting, vorig jaar op het Zomerparkfeest. Lé Giesen Afbeelding: Lé Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De Stichting Zomerparkfeest mag volgend jaar de Boerebroélof in Venlo organiseren.

Het bestuur van Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus heeft dat maandagavond bekendgemaakt. Het Zomerparkfeest neemt daarmee het stokje over van de Herungerstraat. Ieder jaar gunt Jocus een andere vereniging, instelling of bedrijf de eer de bruiloft te organiseren, een meer dan honderdjarige traditie in Venlo. Jocus zegt zich bewust te zijn dat weinig Venlonaren op dit moment bezig zijn met vastelaovend. „Er zijn zorgen, klein en groot. Want het coronavirus laat ook ons stedje van lol en plezeer niet ongemoeid. Maar in de verwachting en hoop dat ook deze duistere periode voorbij zal gaan, is het belangrijk om ook een zonnig perspectief op de toekomst te houden,” meldt Jocus-voorzitter en vorst Roel Versleijen.

Zomerparkfeest, ‘net als vastelaovend een oer-Venloos feest’, mag Boerebroélof 2021 organiseren
Het boerenpaar 2019 Foto: ,Mara van den Oetelaar

Hij noemt het Zomerparkfeest net als de vastelaovend een oer-Venloos feest dat vrijwel geheel gedraaid wordt dankzij vrijwilligers. Afgelopen editie maar liefst duizend. „De vrijwilligers vormen een geöliede eenheid, echte Parcoholics, die zich als boeren en boerinnen gaan inzetten om de boerenbruiloft tot een grandioos succes te maken,” weet Versleijen. De Boerebroélof 2021 wordt in Venlo gevierd op vastelaovesdinsdag, 16 februari.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen