Lichaam van vermiste Kennedy-telg gevonden

Print
Lichaam van vermiste Kennedy-telg gevonden

Het lichaam van Maeve Kennedy Townsend McKean (midden) is maandagmiddag lokale tijd teruggevonden. Haar zoon Gideon (rechtsonder) wordt nog vermist. Afbeelding: AFP

Reddingswerkers hebben na dagenlang zoeken het lichaam gevonden van de kleindochter van de Amerikaanse senator Robert F. Kennedy. De 41-jarige Maeve Kennedy McKean raakte donderdag bij een kano-ongeval vermist.

Maandagnamiddag lokale tijd werd het lichaam van de vrouw op enkele kilometers van waar ze verdween in het water teruggevonden. Dat bevestigt de lokale politie. Van haar 8-jarige zoon Gideon is nog geen spoor. De zoektocht wordt dinsdag hervat.

De McKeans, die deel uitmaken van de legendarische Kennedy-familie, waren wegens de uitbraak van het coronavirus vanuit de Amerikaanse hoofdstad Washington naar het huis van Kennedy’s moeder aan de Chesapeake Bay afgereisd, om daar in zelfisolatie te gaan. Moeder en zoon kropen donderdag in een kano om een bal uit het water te halen, maar ze keerden nooit meer terug. Dit weekend was er al geen hoop meer dat ze nog levend zouden worden gevonden.

Het gaat om de zoveelste tragische gebeurtenis voor de Kennedy-clan. Grootvader Robert ‘Bobby’ Kennedy (1925-1968) werd bij een verkiezingsbijeenkomst doodgeschoten, vijf jaar na zijn broer, president John F. Kennedy. In juli 1999 stierven diens zoon John F. Kennedy Junior, zijn echtgenote Carolyn Bessette-Kennedy en haar zus Lauren Bessette bij een vliegtuigongeval. Vorig jaar overleed de 22-jarige kleindochter van Robert Kennedy, Saoirse Kennedy Hill, aan een overdosis drugs.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen