‘Start Formule 1-seizoen achter gesloten deuren’

Print
‘Start Formule 1-seizoen achter gesloten deuren’

Afbeelding: Getty Images

De Formule 1 wil het seizoen beginnen met enkele grands prix zonder toeschouwers.

Het plan wordt „serieus overwogen”, meldt de BBC na een videovergadering met teamchefs, rechtenhouders en Jean Todt, de voorzitter van de internationale autosportbond FIA.

De Formule 1 hoopt dat de situatie rond het coronavirus zich in Europa in juli en augustus dermate verbetert dat er in de zomer al races kunnen worden gehouden achter gesloten deuren. Het circuit van het Engelse Silverstone, waar in de buurt zeven teams zijn gehuisvest, zou de primeur moeten beleven.

Vanwege de coronacrisis wil het seizoen maar niet beginnen. Mercedes-teambaas Toto Wolff liet in de krant ‘Österreich’ al optekenen te hopen dat er in de herfst kan worden begonnen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen