Geen BeNe Ladies Tour vanwege coronacrisis

Print
Geen BeNe Ladies Tour vanwege coronacrisis

Afbeelding: ANP

Het coronavirus staat komende zomer het doorgaan van de BeNe Ladies Tour in de weg.

De organisatie van de rittenkoers voor vrouwen heeft besloten dat de editie van dit jaar niet wordt verreden. De wedstrijd stond op de wielerkalender voor 9 tot en 12 juli.

„Als organisator worden we momenteel geconfronteerd met te veel onzekerheden. Dit staat een vlotte voorbereiding van de wedstrijd in de weg”, meldt de organisatie van de wedstrijd op Belgisch en Nederlands grondgebied.

„We moeten rekening houden met de regelgeving van twee landen. Ook het feit dat we bijna dertig nationaliteiten aan de start verwachten, betekent een ernstige rem om deze wedstrijd op een veilige en verantwoorde manier te organiseren. Hierin willen we geen enkel risico nemen. De gezondheid van iedereen staat in deze tijden voorop.” Het besluit volgde na overleg met de verschillende etappeplaatsen: Utrecht, Roosendaal, Zulte, Sluis en Knokke-Heist.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen