Politie waarschuwt zorginstellingen voor CEO-fraude

Print
Politie waarschuwt zorginstellingen voor CEO-fraude

Afbeelding: Getty Images

Een zorginstelling in het oosten van Nederland is het doelwit geweest van buitenlandse fraudeurs.

De politie roept zorginstellingen daarom op extra attent te zijn op deze zogeheten CEO-fraude, waarbij de administratieve afdeling een factuur uit het buitenland krijgt die afkomstig lijkt van de leiding van de eigen organisatie. De zorginstelling ontdekte de oplichting voortijdig.

Bij CEO-fraude proberen buitenlandse fraudeurs zich voor te doen als de leiding van de organisatie die ze willen oplichten. Ze vragen om grote sommen geld over te maken. De zorginstelling kwam er tijdig achter, zodat de bankrekening geblokkeerd kon worden.

De politie Oost-Nederland doet onderzoek naar de fraude en ziet aanleiding de branche te waarschuwen. Eerder werd ook al bekend dat criminelen misbruik maken van de coronacrisis. Om te voorkomen dat zorginstellingen door de drukte in de val van dit soort oplichters lopen, waarschuwt de politie nu extra.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen