Procedure

Coronahoester verzet zich met succes tegen supersnelrecht

Print
Coronahoester verzet zich met succes tegen supersnelrecht

Afbeelding: ANP XTRA

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Roermond -

De supersnelrechtzaak tegen de 47-jarige inwoner van Koningsbosch, die zaterdagavond in Echt agenten in het gezicht heeft gehoest en gehijgd, is dinsdagmorgen niet doorgegaan.

De man heeft zich met succes verzet tegen de versnelde procedure om hem voor de rechter te brengen. Volgens de regels van de wet moet tussen het uitbrengen van de dagvaarding – het document waarin de verwijten zijn beschreven – en de rechtszitting een termijn van tien dagen zitten.

De drie coronazondaars die tot nu toe in Limburg voor de rechter moesten verschijnen, gingen niet op hun juridische strepen staan. De man uit Koningsbosch deed dat wel. De rechter heeft hem wel in bewaring gesteld en zal zijn zaak binnenkort alsnog behandelen.

Hij werd zaterdagavond rond negen uur opgepakt bij de McDonald’s aan de Zuiderpoort in Echt. Het personeel van het afhaalrestaurant had de politie gebeld omdat de man weigerde met een pinpas te betalen. De agenten wezen de man, die zichtbaar onder invloed was, erop dat hij 1,5 meter afstand van anderen moest houden en dat hij niet meer in de auto mocht stappen. De man ging verbaal fel tegen de politiemensen in, waarbij hij ze in het gezicht hoestte en blies.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →