Muzikale ode aan alle inwoners die het coronavirus niet overleefden: Kessels volkslied vanuit de tuin

Print
Muzikale ode aan alle inwoners die het coronavirus niet overleefden: Kessels volkslied vanuit de tuin

Op eerste paasdag klinkt het Kessels volkslied door het hele dorp. Muziekvereniging Kessel wil alle inwoners daarmee een hart onder de riem steken. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Kessel -

Muziekvereniging Kessel brengt op eerste paasdag een ode aan alle inwoners van het dorp die gestorven zijn aan het coronavirus. Muzikanten spelen zondag het volkslied van Kessel ‘Mien Dörp’.

De voorbije weken is Kessel hard getroffen door het virus. Als eerbetoon aan de vele overledenen speelt Muziekvereniging Kessel het volkslied vanuit het hele dorp. Muzikanten wordt gevraagd vanuit hun tuin, balkon of op straat het lied te spelen, niet-leden van de vereniging mogen zich daarbij aansluiten. Met het initiatief hoopt de club alle inwoners van het dorp een hart onder de riem te steken ‘in deze moeilijke tijden’, schrijft de organisatie.

Lees ook:Corona hakt erin in Kessel: ‘Het is de ene begrafenis na de andere’

Mensen die geen instrument bespelen, maar graag zingen, worden opgeroepen om het Kessels volkslied te zingen vanuit thuis. Het lied wordt ingezet na het luiden van de klokken om 12.00 uur. Inwoners die mee willen doen kunnen contact opnemen via info@muziekverenigingkessel.nl voor de tekst en muziek.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen