Muziek

Huis voor de Kunsten lanceert online muzieklessen ‘TussenDoor!tjes’ voor kinderen

Print
Huis voor de Kunsten lanceert online muzieklessen ‘TussenDoor!tjes’ voor kinderen

Muzikant Bart Storcken presenteert de TussenDoor!tjes. Afbeelding: Huis voor de Kunsten Limburg

Heerlen / Hoensbroek / Maastricht / Itteren / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Sittard -

Basisschoolkinderen die in deze coronatijden thuis toch muziek willen maken, kunnen online meedoen met ‘TussenDoor!tjes’, korte muziekvideo’s gepresenteerd door muzikant Bart Storcken uit Heerlen.

De TussenDoor!tjes zijn bedoeld als ontspannende aanvulling op het thuis leren. De korte muziekvideo’s hebben allemaal een ander thema, zoals zingen, bewegen, ritmiek, instrumenten bespelen of rappen.

Prijs

Elke week verschijnt een andere video online op het YouTubekanaal van Door! Masterplan Muziekonderwijs Limburg (een initiatief van provincie Limburg en Huis voor de Kunsten). In elke aflevering roept presentator Storcken de kijkers op actief mee te doen met een muzikale opdracht. Deelnemers kunnen hun bijdrage opnemen en deze video opsturen naar: info@hklimburg.nl. De leukste inzending wint een muziekinstrumentenpakket voor zijn of haar school t.w.v. 1000 euro.

Video

De TussenDOOR!tjes zijn gemaakt voor basisschoolleerlingen vanaf groep 4. De video’s zijn gratis te bekijken via het YouTubekanaal van DOOR! Masterplan Muziekonderwijs Limburg:

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen