Loods in Spaubeek zes maanden dicht na vondst hennepplantage

Print
Loods in Spaubeek zes maanden dicht na vondst hennepplantage

Afbeelding: ANP

Spaubeek -

Burgemeester Van Basten-Boddin van Beek heeft een loods aan de Dorpstraat in Spaubeek gesloten omdat daar een hennepplantage is aangetroffen. De loods moet zes maanden dicht blijven.

De politie deed de hennepvondst op 10 februari van dit jaar. Agenten troffen in totaal 257 hennepplanten aan.

De burgemeester kan bij het aantreffen van een hennepplantage of een handelshoeveelheid hard- of softdrugs besluiten om een woning of bedrijfsruimte te sluiten. Hennepplantages of handelshoeveelheden drugs leiden vaak tot onveilige situaties, zoals brandgevaar en ripdeals, voor omwonenden. Doel van de sluiting is het herstellen van de openbare orde en veiligheid.

Derde keer

Het is de derde keer dat Van Basten-Boddin dit jaar een pand sluit op grond van de Opiumwet. „Criminelen blijven hun drugsactiviteiten ontplooien, ook in een tijd waarin we te maken hebben met de coronacrisis”, zegt de burgemeester. „Hoewel momenteel veel energie wordt gestoken in het onder controle krijgen van de coronapandemie, heeft het bestrijden van drugshandel en de aanwezigheid van drugs nog steeds mijn hoge prioriteit.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen