Klassiek

Beroemde tenor Andrea Bocelli geeft eerste paasdag concert vanuit kathedraal in Milaan

Print
Beroemde tenor Andrea Bocelli geeft eerste paasdag concert vanuit kathedraal in Milaan

Andrea Bocelli. Afbeelding: EPA

De Italiaanse tenor Andrea Bocelli geeft op eerste paasdag een concert op YouTube, live vanuit de Duomo di Milano, de kathedraal van Milaan. Het concert begint zondagavond om zeven uur.

De keuze voor Milaan is bewust, omdat deze Italiaanse regio zwaar is getroffen door het coronavirus. Het soloconcert van Bocelli is geïnitieerd door het stads- en kerkbestuur van Milaan. Het zal wereldwijd te zien zijn via het YouTube-kanaal van de Italiaanse zanger. Hij wordt begeleid door muzikant Emanuele Vianelli, de vaste organist van de Milanese kathedraal.

Bocelli laat weten vereerd te zijn dat hij gevraagd is voor dit bijzondere concert. „Ik geloof in de kracht van het samen bidden. Pasen is daarvoor bij uitstek het krachtige symbool voor wederopstanding dat wij allemaal – gelovigen én atheïsten – kunnen gebruiken. Muziek, wereldwijd live gestreamd, kan miljoenen samenbrengen en raken.”

De Andrea Bocelli Foundation is sinds de uitbraak van corona bezig geld in te zamelen om ziekenhuizen te voorzien van benodigd materiaal om zorgpersoneel veilig en goed beschermd hun werk te kunnen laten doen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen