Nationale Buitenlesdag verplaatst naar september

Print
Nationale Buitenlesdag verplaatst naar september

Afbeelding: Gerard Til

Maastricht / Itteren / Camerig / Vijlen / Lemiers / Vaals / Holset / Mamelis / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller -

De Nationale Buitenlesdag is verplaatst naar dinsdag 22 september. Initiatiefnemers Jantje Beton en IVN Natuureducatie maakten eerder al bekend dat de oorspronkelijke datum 7 april niet door kon gaan.

Reden voor de verplaatsing zijn de maatregelen die nodig zijn om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ruim 2800 scholen in heel Nederland hebben zich ingeschreven voor de Buitenlesdag, hun aanmeldingen blijven gewoon staan. Scholen die zich nog niet hebben ingeschreven kunnen zich aanmelden via www.buitenlesdag.nl.

Buitenlessen voor thuis

Op deze website staan ook ruim 70 uitgewerkte buitenlessen die grotendeels gratis beschikbaar zijn. Ze helpen scholen bij het samenstellen van een aangepast lesaanbod en ouders bij het in beweging houden van hun kinderen.

Nationale Buitenlesdag

De Nationale Buitenlesdag is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie om kinderen onder schooltijd meer te laten bewegen en meer buiten te laten komen. Door buiten les te krijgen, leren kinderen beter en effectiever, mede doordat er volop ruimte is om te spelen, te bewegen, te ontdekken en te onderzoeken. Zowel scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal basis- of speciaal voortgezet onderwijs en buitenschoolse opvang kunnen meedoen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen