Dierbaar

Jerke was de enige kat van het nestje die bleef leven, inmiddels is hij 17

© Rob Oostwegel

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Kat Jerke uit Hoensbroek.

Sjoertje Vos

Een echte oude heer is Jerke (17), de rode kater van Paulette Bleeksma uit Hoensbroek. „Jerke is geboren in een nestje bij mijn toenmalige overbuurman in Leeuwarden. De twee andere poesjes overleden kort na de geboorte. Daarom heb ik hem vernoemd naar de legendarische Fries Sterke Jerke.”

„Drie jaar geleden verhuisde ik voor de liefde vanuit Leeuwarden naar Zuid-Limburg. Ik was nog geen vijf minuten hier of Jerke glipte de achterdeur uit. Vier dagen zat hij te miauwen in de heg van de buren. We konden gelukkig een vangkooi lenen van de Dierenambulance. Om zes uur ’s ochtends belde de buurvrouw: Jerke zat er in! Ik was zó blij dat ik meteen een glaasje wijn heb gedronken.”

„Dat hij toen niet is weggelopen, vind ik nog altijd heel bijzonder. Nu komt Jerke bijna niet meer buiten, daar is hij te oud voor. Meestal ligt hij te slapen, op bed of in een fauteuil met schapenvacht op m’n kamer met boeken en cd’s, waar het lekker rustig is. Als ik op de bank zit, kruipt hij heerlijk naast me. Ik ben erg gehecht aan Jerke. Hij is zo’n lieve, aanhankelijke kat. Ik hoop dat hij nog een paar jaartjes bij ons blijft!”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee