Kiosk en terras moeten zorgen voor meer leven bij passantenhaven Blerick

Print
Kiosk en terras moeten zorgen voor meer leven bij passantenhaven Blerick

Het ijs in de kiosk van Sur Meuse is afkomstig van IJsco Fantastico. Afbeelding: Getty Images

Blerick -

De net geopende verkoopcontainer van Brasserie Sur Meuse aan De Staaiweg in Blerick moet zorgen voor meer levendigheid bij de passantenhaven aan de Maas.

Ondernemers Kevin en Jeffrey Herpers van Sur Meuse verkopen sinds zondag vanuit een mobiele container ijs en non-alcoholische dranken. Vanwege het coronavirus is momenteel alleen afhalen mogelijk. Zodra het weer mogelijk is, komt er ook een klein terras met zes tafels naast het verkooppunt te staan.

Volgens de broers hebben zij en het Centrummanagement Blerick de intentie de Maas meer te betrekken bij het centrum. Het terras is in principe open van begin april tot half september, iedere dag maximaal tot negen uur ’s avonds. Sur Meuse heeft een vergunning voor drie jaar en wil in die periode bekijken of het initiatief levensvatbaar is. Mogelijk volgt er daarna een op maat gemaakte kiosk. Die moet wel demontabel zijn vanwege de ligging binnen de dijken.

Het ijs in de kiosk van Sur Meuse is afkomstig van IJsco Fantastico, dat al een eigen verkooppunt heeft langs de Maas in Venlo.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen