Interactieve tekenworkshop voor Limburgse basisschoolleerlingen

Print
Interactieve tekenworkshop voor Limburgse basisschoolleerlingen

Kunstenaar Luke Sky tijdens de workshop van vorige week. Afbeelding: Kinderonderzoekfonds Limburg

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset -

Kunstenaar Luke Sky houdt vrijdag 10 en 17 april een online tekenworkshop voor kinderen, ook om de coronatijd door te komen. Thema van de workshop is vrolijkheid.

Luke Sky: „Ik houd van tekenen en help graag kinderen om op een creatieve manier deze bizarre tijd door te komen.” De vrolijke tekeningen worden na afloop van de workshops naar verpleeghuizen gestuurd.

Kunstwerk

De interactieve tekenlessen zijn een idee van Kinder onderzoekfonds Limburg voor basisschoolkinderen in Limburg, als alternatief voor het schoolproject ‘De Wereld van Kunst en Kids’, dat in de klas wordt gegeven en waarbij leerlingen samen een kunstwerk maken. De mooiste creaties worden geveild en tentoongesteld in het Bonnefantenmuseum. Dit gebeurt nu later in het jaar.

De drie online workshops zijn om 11.00 uur live te zien via de Facebookpagina van Kinder onderzoekfonds Limburg. Na afloop zijn ze ook te zien via het YouTube kanaal.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen