Nederland geniet van supermaan die perfect zichtbaar is

Print
Nederland geniet van supermaan die perfect zichtbaar is

De grootste supermaan van dit jaar is deze nacht op haar best te zien boven een groot deel van Nederland. Afbeelding: Laura Conijn / ProNews

Nederlanders genieten van de supermaan. Vooral door de heldere hemel is er dinsdagavond prachtig zicht op het natuurfenomeen.

De maan staat dinsdagnacht om exact 4.35 uur op slechts 363.595 kilometer van de aarde, het dichtstbij dit jaar en dat maakt het een supermaan.

Op social media stromen de eerste plaatjes al binnen. Op de waddeneilanden was er eerst nog wat sluierbewolking, maar werd ze al snel goed zichtbaar. Sterrenkundige Govert Schilling deelt ook al een kiekje van de maan, maar geeft aan dat ze vannacht nóg een stuk helderder is. Boswachter Lennard Jasper vermoedde dat twee natuurliefhebbers vannacht wilden wildkamperen op de Veluwe vanwege de supermaan. Hij moest ze verwijderen.

Geniet hieronder alvast van de eerste kiekjes van de supermaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen