Supermarkten in Maastricht mogen op Goede Vrijdag tot 22.00 uur open blijven

Print
Supermarkten in Maastricht mogen op Goede Vrijdag tot 22.00 uur open blijven

Maastrichtse supermarkten mogen vrijdag tot 22.00 uur open. Afbeelding: Albert Heijn

Maastricht / Itteren -

Maastrichtse supermarkten en andere winkels in levensmiddelen mogen op Goede Vrijdag langer open blijven. Op paaszondag moeten ze dicht blijven.

Dat hebben burgemeester en wethouders van Maastricht besloten na diverse verzoeken van supermarktketens, die vrijdag en zaterdag topdrukte verwachten vanwege de coronacrisis. Op vrijdag 10 april mogen supermarkten, slagerijen, bakkers en speciaalzaken tot uiterlijk 22.00 uur openblijven, in plaats van tot 19.00 uur.

Wachtrijen

Vanwege het Coronavirus gelden noodmaatregelen, ook voor het doen van inkopen, zoals 1,5 meter afstand houden en een maximumaantal klanten in de winkel. Tijdens topdrukte-uren kunnen hierdoor lange wachtrijen vóór de ingang van supermarkten ontstaan, wat onwenselijk is voor de veiligheid.

Maastricht maakt geen uitzondering voor paaszondag. Omdat er geen landelijke richtlijnen noch lokale adviezen zijn die de noodzaak aantonen voor openstelling, moeten de levensmiddelenwinkels zondag gewoon dicht blijven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen