Passagiers vanuit New York moeten verklaren dat ze gezond zijn

Print
Passagiers vanuit New York moeten verklaren dat ze gezond zijn

Afbeelding: ANP

Alle passagiers van KLM moeten vanaf woensdag, voordat zij een vliegtuig vanuit New York instappen naar Nederland, een schriftelijke gezondheidsverklaring afleggen.

KLM zal hier zorg voor gaan dragen, schrijft minister De Jonge (Volksgezondheid) in een dinsdagnacht gepubliceerde brief aan de Tweede Kamer. Passagiers moeten een aantal vragen beantwoorden over hun gezondheid en situatie, waaronder koorts en kortademigheid.

Afgelopen week werden dezelfde passagiers al met klem verzocht om na aankomst veertien dagen thuisquarantaine in acht te nemen. Deze dringende oproep tot geldt overigens ook voor de repatriëringsvluchten uit de landen waarvoor nu een vliegverbod geldt (te weten: China, Zuid-Korea, Italië, Iran, Spanje en Oostenrijk).

Verder worden bij vertrek van vluchten naar ons land flyers uitgedeeld met de (gedrags)regels, medische protocollen en hygiënemaatregelen die gelden in Nederland.

Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen