VDL Nedcar wil autoproductie op 4 mei hervatten

Print
VDL Nedcar wil autoproductie op 4 mei hervatten

Afbeelding: DeLImburger

Born -

De productie in de autofabriek van VDL Nedcar wordt begin mei hervat. Mits er geen nieuwe maatregelen door het kabinet worden afgekondigd, wordt vrijdag 1 mei proefgedraaid en gaat reguliere productie op maandag 4 mei van start.

Dat heeft de directie van VDL Nedcar de medewerkers woensdag meegedeeld.

Aanvankelijk zou het werk reeds rond 20 april worden hervat. Dat was de verwachting op 18 maart, mede ingegeven door het besluit van BMW om de eigen fabrieken in onder meer Europa tot die tijd stil te leggen. Onlangs verlengde BWM die termijn, waarop ook VDL Nedcar schakelde.

Lees ook: VDL NedCar overweegt fabriek in Born langer dicht te houden

Zodra het werk in Born wordt hervat, worden wel de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om de medewerkers veilig te kunnen laten werken. Zo blijft de norm van anderhalve meter afstand tot elkaar van kracht. Daar waar dat aan de productielijn niet altijd kan, moeten overalls, handschoenen, mondkapjes en desinfecterende gels die veiligheid garanderen.

VDL Nedcar is in overleg met zijn toeleveranciers om alle producten tijdig aan de lijn te krijgen. Op 1 mei worden de systemen geactiveerd door een zogeheten opstartploeg, die wordt samengesteld door leidinggevenden. Dan ook worden alvast zo’n vijftig auto’s geassembleerd. Dit in voorbereiding op het hervatten van de productie op maandag 4 mei. Over te produceren aantallen vanaf 4 mei is op dit moment nog geen duidelijkheid.

Uitzendkrachten

De uitzendbureaus zullen als werkgever op korte termijn de uitzendkrachten informeren over de voor hen geldende gevolgen van de tijdelijke noodmaatregel NOW in combinatie met de verlengde productieloze periode.

De fabriek in Born werd op 19 maart gecontroleerd stilgelegd. De productiemedewerkers zitten sindsdien met behoud van het volledige salaris thuis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen