RIVM meldt 147 nieuwe sterfgevallen en 308 nieuwe ziekenhuisopnames

Print
RIVM meldt 147 nieuwe sterfgevallen en 308 nieuwe ziekenhuisopnames

Afbeelding: ANP

De afgelopen 24 uur zijn er in Nederland 147 meldingen gedaan van mensen die zijn overleden aan het coronavirus. Het totaal aantal overleden patiënten komt daarmee op 2248.

Er kwamen 308 meldingen binnen van mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat totaal ligt nu op 7735. Het totaal aantal geconstateerde besmettingen in Nederland ligt nu op 20.549 (969 meer dan dinsdag). Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat niet iedereen getest wordt.

Live kaart: Bekijk hier het aantal besmettingen van het coronavirus in Limburg en de wereld

Belangrijk om te vermelden is dat het gaat om meldingen, veel personen zijn niet de afgelopen 24 uur, maar al eerder overleden of al eerder in het ziekenhuis opgenomen. Dinsdag werd het recordaantal van 234 doden gemeld. Daarbij moet wel gezegd worden dat dinsdag steevast de cijfers hoog zijn omdat veel meldingen uit het weekend pas maandag gerapporteerd worden. De dagen daarvoor werden 164 (zaterdag), 112 (zondag) en 101 (maandag) sterfgevallen gemeld.

Ziekenhuisopnames

Qua ziekenhuisopnames is 24 maart nog steeds de dag dat de meeste mensen (553) werden opgenomen. De afvlakking in de twee weken daarna is steeds duidelijker zichtbaar.

Toch concluderen de epidemiologen van het RIVM dat de piek van met name het aantal mensen dat in het ziekenhuis moet worden opgenomen, achter ons lijkt te liggen. De meeste mensen die positief zijn getest wonen in de provincie Noord-Brabant. Bijna een kwart van het totaal aantal bevestigde besmettingen in Nederland betreft inwoners van die provincie (4799 bevestigde besmettingen). De provincie Groningen is met 227 positief geteste personen de provincie met het minste aantal besmettingen.

Meer testen

Er wordt sinds 6 april meer getest. De uitbreiding van het testen is bedoeld voor zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis, zoals huisartsen, verpleeghuismedewerkers, medewerkers gehandicaptenzorg of thuiszorgmedewerkers, schrijft het RIVM in de dagelijkse update. Ook worden er meer patiënten getest met een hoog risico op ernstig verloop van een coronavirusinfectie, zoals ouderen en mensen met een bestaande ziekte of aandoening.

Doordat er meer getest wordt zullen er waarschijnlijk ook meer positief geteste patiënten gevonden worden. Een toename in het aantal meldingen betekent dus niet per definitie dat de ziekte zich sneller verspreidt.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen