Aantal ziekenhuisopnames Limburg neemt toe met 42, 24 nieuwe sterfgevallen

Print
Aantal ziekenhuisopnames Limburg neemt toe met 42, 24 nieuwe sterfgevallen
Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Merum -

Het aantal Limburgers dat wegens coronabesmetting in het ziekenhuis moest worden opgenomen, is afgelopen etmaal toegenomen met 42. Er waren in een etmaal tijd in deze provincie 24 nieuwe sterfgevallen.

Dat blijkt uit de dagelijkse cijfers van RIVM en de GGD’en.

In totaal moesten, sinds het virus in het land werd vastgesteld, 1140 Limburgers naar het ziekenhuis.

In de provincie zijn nu in totaal 352 mensen overleden nadat ze besmet zijn geraakt. In Noord-Limburg zijn de meeste sterfgevallen: 185, een toename van zeventien in een etmaal. In Zuid-Limburg zijn nu 167 mensen overleden aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus, een toename van zeven.

Live kaart: Bekijk hier het aantal besmettingen van het coronavirus in Limburg en de wereld

In heel Nederland nam het aantal ziekenhuisopnames afgelopen etmaal toe met 308. Sinds de eerste besmetting in het land is vastgesteld, moesten 7735 mensen naar het ziekenhuis. Het aantal overlijdens steeg afgelopen etmaal met 147 naar 2248. In totaal zijn er in Nederland nu 20.549 mensen positief getest.

Lees ook: RIVM meldt 147 nieuwe sterfgevallen en 308 nieuwe ziekenhuisopnames

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen