Deze muffins zijn een heerlijke combi van bananenbrood en carrot cake
fOTO JAIMY VAN DIJKE
In dit recept combineer ik twee toppers, namelijk bananenbrood en carrot cake. Deze twee samen in een muffin zijn echt een top-combi.
Ik had nog twee overrijpe bananen liggen en die zijn het allerlekkerst om bananenbrood mee te maken. Toch wilde ik iets extra’s toevoegen en dat is de geraspte wortel geworden. Doordat ik een lekkere topping heb gemaakt van crème fraîche en poedersuiker, en walnoten heb toegevoegd, is het echt een heerlijke combi van bananenbrood en carrot cake geworden!
Als je de topping niet op de muffins doet, kun je ze invriezen. Ideaal om altijd een lekkere snack bij de hand te hebben, of voor straks, als we weer gasten mogen ontvangen. Nu toch bijna iedereen thuis zit vanwege de isolatie, is zelf bakken bovendien letterlijk een heerlijk tijdverdrijf.
Muffins met banaan en wortelrasp
Bereidingsduur: 15 minuten plus 25 minuten oventijd
9 stuks
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Ingrediënten
175 gr volkorenbloem
1 zakje bakpoeder
140 gr geraspte wortel
2 overrijpe bananen
50 gr dadels
20 gr kokosrasp
30 ml kokosolie
1 tl kaneel
een snuf zout
Topping
4 el crème fraîche
3 tl poedersuiker
1 tl citroensap
1 tl vanille-extract
een paar walnoten, gehakt
Benodigdheden
muffinvorm met eventuele papieren vormpjes of een siliconen muffinvorm
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Meng in een kom bloem, bakpoeder, kaneel en een snuf zout.
3. Prak de bananen in een ander kommetje helemaal tot moes. Snijd de dadels in stukjes en meng door de banaan. Voeg hierbij ook de geraspte wortel en kokos.
4. Smelt de kokosolie.
5. Meng alle droge ingrediënten met de natte ingrediënten en voeg hier ook de gesmolten kokosolie aan toe.
Kijk voor meer kookinspiratie ook op onze receptenpagina
6. Verdeel het mengsel over negen muffinvormpjes en bak de muffins af in ongeveer 25 minuten.
7. Maak in de tussentijd de topping door de crème fraîche te mengen met poedersuiker, citroensap en vanille-extract.
8. Laat de muffins goed afkoelen en verdeel vervolgens de topping eroverheen. Strooi daar overheen de gehakte walnoten.
Jaimy van Dijke blogt op jaimyskitchen.nl