Jury Christina Concours onder indruk van 7-jarige uit Eijsden

Print
Jury Christina Concours onder indruk van 7-jarige uit Eijsden

Julius oefent thuis dagelijks achter de piano. Afbeelding: Fabian Zwart

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Valkenburg / Berg / Walem -

De 7-jarigeJulius Khosrovani uit Eijsden heeft een eervolle vermelding gekregen voor zijn pianobijdrage aan de Muziekwedstrijd van het prestigieuze prinses Christina Concours.

De leerling van basisschool De Tangram in Eijsden was één van de 600 deelnemers die een muziekfilmpje instuurden. Julius speelde op piano La Gracieuse van Burgmuller en Hongaarse dans van Brahms. Hij viel in zijn leeftijdscategorie niet in de prijzen, maar de jury vond hem dusdanig talentvol dat hij een eervolle vermelding en een diploma in ontvangst mocht nemen.

Julius kroop op zijn vierde uit nieuwsgierigheid achter de piano van zijn moeder. Hij bleek talent te hebben. En het voornaamste: plezier in het spelen. „Ik vind het gewoon heel leuk.”

Hij zegt ook van plan te zijn om mee te doen aan de tweede ronde van de Muziekwedstrijd die het Prinses Christina Concours houdt. Talenten in de leeftijd van 4 tot en met 19 jaar kunnen hun muziekfilmpjes tot en met 10 mei insturen naar www.demuziekwedstrijd.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen