Live-talkshow vanuit Muziekgieterij

Tim Knol, een aantal jaren geleden op Bokpop in Valkenburg. © Loraine Bodewes

De Muziekgieterij in Maastricht gaat vanaf komend weekend wekelijks een talkshow met een bekende artiest live uitzenden via internet. Leon Verdonschot, presentator, journalist en columnist van deze krant, interviewt in de eerste uitzending, die op paaszondag te zien is, zanger en liedjesschrijver Tim Knol.

onze verslaggever

Het interview wordt van 17.00 tot 17.45 uur rechtstreeks uitgezonden door het productiehuis van het Maastrichtse poppodium, M-PX, en is ook op latere tijdstippen terug te kijken via het YouTube-kanaal van M-PX.

In de zogenoemde Quarantalks ontvangt Verdonschot voortaan iedere zondagmiddag een muzikant, die op ruim anderhalve meter van hem plaatsneemt. Nu iedereen vanwege de coronacrisis de dagen thuis moet doorbrengen, is Verdonschot benieuwd welke foto’s, boeken, muziek, films, planten, of wat dan ook, zijn gast heeft (her)ontdekt. Drie daarvan neemt iedere gast mee. Elk interview eindigt met een akoestisch optreden.

De eerste gast, Tim Knol, brak in 2010 door met zijn single ‘Sam’. Knol stond onder meer op Pinkpop en Lowlands, maakte garagerock met zijn band The Miseries en de Blue Grass Boogiemen. Op dit moment werkt hij aan zijn ‘The Lost and Found Tapes’, die verschijnt op zijn eigen platenlabel ‘I Love My Label’.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal