Persoon overleden bij ernstig ongeluk met drie vrachtwagens op A76

Print
Persoon overleden bij ernstig ongeluk met drie vrachtwagens op A76

Afbeelding: Track’88

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

Bij een ernstig ongeluk op de A76 bij de Belgische grensovergang is woensdagmiddag een persoon om het leven gekomen. Dat bevestigt een politiewoordvoerder.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet vrijgegeven. Het duurde enige tijd voordat de hulpdiensten het slachtoffer uit de vrachtauto konden halen.

Drie vrachtwagens

Bij het ongeval, dat rond vijf uur op de snelweg ter hoogte van Stein plaatsvond, waren drie vrachtwagens betrokken. Er raakten geen andere personen gewond.

Een vrachtauto is volgens de politie vlak voor de grens op een file ingereden, die was ontstaan als gevolg van de verscherpte controles in verband met de maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus.

Traumahelikopter

Ter plekke is een traumahelikopter geland en de Belgische politie heeft assistentie verleend. Als gevolg van het ongeval is de Belgische grens in beide richtingen afgesloten geweest.

De A76 blijft vanaf knooppunt Kerensheide richting België tot naar schatting middernacht dicht. In de andere rijrichting is de weg inmiddels weer vrij.

De politie stelt een onderzoek in naar het ongeluk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen