Afsluiting Heuvelland van start: grote controles op invalswegen

Print

Video: Track ‘88

Cadier en Keer / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade -

Op dertig cruciale invalswegen in het Heuvelland is donderdagmorgen de afsluiting van het gebied voor toeristen van start gegaan.

Meer dan honderd verkeersregelaars, marechaussees en motoragenten zijn bij de actie betrokken om de druk op het toeristisch gebied tot en met Paasmaandag zo laag mogelijk te houden.

Lees ook: Hele Heuvelland op slot voor dagjesmensen

De veiligheidsregio plaatste donderdagmorgen om 9 uur hekken aan de Rijksweg in Cadier en Keer en hield alle automobilisten in de richting Margraten staande. Alle bestemmingsverkeer mag doorrijden. Toeristen en dagjesmensen worden geweigerd en dienen rechtsomkeert te maken op zoek naar de opritten van de autosnelwegen.

Los van de controles aan de invalswegen blijft de politie ook binnen het gebied controles uitvoeren bij verdachte situaties.

Afsluiting Heuvelland van start: grote controles op invalswegen
Foto: De Limburger
Afsluiting Heuvelland van start: grote controles op invalswegen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen