Stein zet gemeentepersoneel in als extra handhavers

Print
Stein zet gemeentepersoneel in als extra handhavers

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

Medewerkers van de gemeente Stein worden komende tijd ingezet als extra handhavers, bovenop de wijkagenten en de boa’s die al actief zijn.

Volgens burgemeester Marion Leurs komen zij tijdens in actie op piekmomenten, zoals het paasweekeinde. „Maar ook op plekken waar op een gegeven moment meer aandacht nodig is. Wij maken dagelijks een scan en kunnen dat dus op tijd signaleren.”

Leurs wil met de inzet zorgen voor meer zichtbaarheid op straat van de handhaving. „Hun taak is vooral informeren en attenderen over en op de getroffen coronamaatregelen.” Momenteel zijn er vier wijkagenten actief in de gemeente en is er wekelijks voor veertig uur boa-inzet.

Oud Veer

Er is volgens de burgemeester geen directe aanleiding voor de inzet van gemeentepersoneel in deze functie. „We zien over het algemeen een rustig beeld. Mensen houden zich goed aan de afspraken. Af en toe moeten we wel even ingrijpen. Zo is onder meer de toegangsweg naar het Oud Veer in Elsloo afgesloten, nadat er veelvuldig samenscholen van jeugd was gesignaleerd.”

Zomer

De Steinse burgemeester wil met de maatregel vooral ervoor zorgen dat de crisis snel bezworen wordt. „Ik zeg maar weer: blijf binnen als je niet noodzakelijk naar buiten hoeft. De lente ontluikt, zorg ervoor dat het ook zomer wordt.”

Lees ook: Burgemeester Stein steekt inwoners hart onder de riem met open brief

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen