Limburgse regisseur Pieter Kuijpers krijgt volgend jaar Sjerp van Oranje

Print
Limburgse regisseur Pieter Kuijpers krijgt volgend jaar Sjerp van Oranje

Pieter Kuijpers krijgt volgend jaar de Sjerp van Oranje. Afbeelding: Roy Wanders

Blerick -

Regisseur Pieter Kuijpers uit Tegelen krijgt volgend jaar de Sjerp van Oranje van de Stichting Oranje Comité Blerick. De uitreiking zou eigenlijk vlak voor Koningsdag zijn, maar vanwege het coronavirus is de ceremonie verplaatst naar volgend jaar.

De uitreiking van de Sjerp van Oranje is verbonden met de Koningsmarkt in Blerick. De eretitel is bedoeld voor mensen die zich verdienstelijk maken voor het koningshuis of op een speciale manier het Oranjegevoel in ons land stimuleren. Peter Rehwinkel was in 2004 de eerste laureaat. Daarna kregen ook voetbalcoach Foppe de Haan, pianist Tonny Eyck, voormalig gouverneur Léon Frissen en royalty-verslaggever Peter van der Vorst de onderscheiding.

Regisseur Kuijpers maakte films als Van God Los en Riphagen en was verantwoordelijk voor Ares, de eerste volledig Nederlandse serie op Netflix.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen