148 sterfgevallen erbij, maar steeds minder mensen in het ziekenhuis

Print
148 sterfgevallen erbij, maar steeds minder mensen in het ziekenhuis

Afbeelding: BSR Agency

De afgelopen 24 uur zijn er in Nederland 148 meldingen gedaan van mensen die zijn overleden aan het coronavirus. Het totaal aantal overleden patiënten komt daarmee op 2396.

Er kwamen 237 meldingen binnen van mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat totaal ligt nu op 7972, maar het aantal mensen dat daadwerkelijk nu nog in het ziekenhuis ligt, daalt.

Het totaal aantal geconstateerde besmettingen in Nederland ligt nu op 21.762. Daar zijn er dus 1213 bijgekomen. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat niet iedereen getest wordt. Wel wordt er inmiddels steeds meer getest.

Live kaart: Bekijk hier het aantal besmettingen van het coronavirus in Limburg en de wereld

Belangrijk om te vermelden is dat het gaat om meldingen, veel personen zijn niet de afgelopen 24 uur, maar al eerder overleden of al eerder in het ziekenhuis opgenomen.

‘Piekdagen’ achter ons

De ‘piekdagen’ - de dagen waarop nog steeds het hoogste aantal mensen is overleden of waarop ze in het ziekenhuis zijn opgenomen - liggen steeds verder achter ons: 24 maart is nog steeds de dag met de meeste ziekenhuisopnames (556) en 3 april met de meeste sterfgevallen (156). Meldingen van de komende dagen worden ook nog ‘verdeeld’ over de afgelopen tijd, maar de piek van zeker het aantal ziekenhuisopnames, lijkt voorbij.

Woensdag meldde Ernst Kuipers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding dat niet alleen het aantal mensen op de intensive care terugloopt, maar ook het aantal coronapatiënten in ‘gewone’ bedden in het ziekenhuis: van ruim 2800 naar ruim 2700. Omdat er natuurlijk ook heel veel mensen genezen of thuis verder uitzieken, ligt dat aantal veel lager dan het totaal van 7972 meldingen van mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn geweest.

Het aantal gemelde sterfgevallen van de afgelopen dagen was 164 (zaterdag), 112 (zondag), 101 (maandag), 234 (dinsdag) en gisteren 147.

Er zijn nu veertien dodelijke slachtoffers van jonger dan 50 jaar oud.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen